Home    /    MK Gilze    /    Geschiedenis

Geschiedenis

MK Gilze is in 1991 gestart door de Dhr. Frank Kennes in een aan huis gebouwde garage. Op dat moment bestonden de werkzaamheden voornamelijk uit het reviseren en onderhoud van voedingsmiddelen machines.

 

In 1993 verhuisde hij naar een grotere werkplaats. Dit was een werkplaats in een oude, grote schuur waar de winter graag binnen kwam.

 

In 1999 besloot hij ook om deze reden het oude pand te slopen en hierop een werkplaats met kantoor te realiseren. De werkzaamheden werden uitgebreid en de eerste werknemers werden aangenomen.

 

In 2011 komt zoon Bart assisteren en zal er opnieuw uitbreiding van activiteiten zijn. Hierdoor wordt het bestaande pand veel te klein en wordt er momenteel gezocht naar een oplossing.

 

in 2011 is de oplossing gevonden in een nieuwbouw project in de Midden Brabant Poort in Gilze. In juni 2012 is de bouw van het nieuwe bedrijfspand afgerond.

 

Zelfs na de verhuizing naar het nieuwe pand is er in 2015 al een extra stuk grond naast het pand aangekocht en is er in 2016 begonnen met het uit breiden van de huidige locatie met een laad- en losdock voor vrachtwagens.

 

In 2017 is de nieuwbouw opgeleverd en is MK Tooling opgericht. dit onderdeel van Machines Kennes (MK) zal zich bezig gaan houden met het ontwikkelen en Multivac gerelateerde onderdelen. denk hierbij aan slijtdelen of vorm en sealdelen van een Multivac verpakkingsmachine. Ook zal in 2017 de overdracht van het bedrijf naar Dhr Bart Kennes plaatsvinden.

 

Vanaf 2018 wordt het bedrijf compleet aangestuurd door Bart en hebben Henriette en Frank buiten de dagelijkse rollen een aansturende en adviserende rol ingenomen.

 

In 2020 zal er een geheel eigen en nieuwe lijn Dieptrekmachines worden opgezet. door gebruik te maken van de inkoop en verkoop kanalen die MK Gilze nu al heeft kunnen wij een groot deel van Europa snel bedienen en voorzien van machines. De eerste machine staat voor levering in September 2020