Home    /    Open dag

Open dag

Wegens omstandigheden omtrent het Corona virus hebben wij moeten besluiten om de open dag van 12 en 13 maart te verplaatsen naar een nieuwe datum! (10 en 11 September)

 

Op donderdag 10 September zetten we bij MK Gilze en MK Tooling onze deuren open van 15.00 u. tot 20.00 u. Donderdag 10 September is bedoeld voor klanten en relaties die een kijkje willen komen nemen in onze productie ruimte en metaalbewerking. Iedereen is welkom om te komen genieten van MK Gilze en MK Tooling. Op 11 September hebben wij ook een mogelijkheid voor algemene contacten (familie en vrienden).

 

Wij zouden graag via onderstaand contact formulier weten wie er komt en met hoeveel personen u komt.  Wanneer u zich opgeeft voor de datum 10 September dan vernemen wij graag rond welke tijd wij u kunnen verwachten. Rond 17.15 zal er ook een spreker aanwezig zijn wij stellen deze graag aan u voor:

 

Jaap Korteweg is 9e generatie boer en founding father van De Vegetarische Slager. Hoe besluit iemand die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien op het Nederlandse platteland om Vegetarische Slager te worden? Toen de varkenspest en de gekke-koeienziekte Nederland in de ban hielden, werd Jaap gevraagd of zijn koelhuizen – die hij gebruikte voor uien en wortels – konden dienen als opslagplek voor tienduizenden kadavers.
Na het aanschouwen van deze ramp overwoog Jaap zelf runderen te gaan houden, op een biologische en diervriendelijke manier. Dit idee ging hem goed af, tot de dag dat de runderen naar de slacht zouden moeten.

Hij besloot vanaf dat moment vegetariër te worden. Maar hij miste de smaak van vlees zo, dat hij met zichzelf de afspraak maakte dat hij alleen dierlijk vlees buiten de deur mocht eten, met als gevolg dat hij steeds vaker uit eten ging. 
Voor hem werd duidelijk dat hij op zoek moest gaan naar iets wat zijn verlangen naar vlees van dieren kon vervullen, zonder dat er dieren aan te pas zouden komen. Na een zoektocht van drie jaar ontwikkelde en vond Jaap innovatief vegetarisch vleesch met een spectaculaire bite en structuur. In samenwerking met topkoks lukte het hem om de producten de smaack en beleving te geven van dierlijk vlees. Daarnaast zag hij zelf veel potentieel in de eiwitrijke en biologische lupine van Nederlandse grond. Samen met conceptmaker Niko Koffeman, chef-kok Paul Bom en een toegewijd team werkt hij aan een grote omslag van dierlijk naar plantaardig vleesch. Hun grote ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze vlees van dieren één of meer dagen achterwege laten. De ambitie is de grootste Slager ter wereld te worden, op korte termijn.

 

Tot 10 of 11 September!

 

Agenda 10-09-2020 (Zakelijke relaties en contacten)


15:00 tot 17:00 Inloop volgens afspraak en kennismaking met personeel en productie ruimtes

17:00 Opening Bart Kennes

17:15 Spreker Jaap Korteweg (De vegetarische slager)

18:00 tot 20:00 Een Hapje en drankje


Agenda 11-09-2020 (Algemeen / Familie en vrienden)


16:00 tot 19:00 Open dag en inloop mogelijkheid voor iedereen

19:00 tot 22:00 Aansluitende feestavond met Personeel / Familie en vrienden

 

Ja, ik ben personeel/familie en ben aanwezig bij het avondprogramma.

Vul hieronder de voor- en achternaam in van de personen die naar de open dag komen.