Home    /    MK Gilze    /    Geschiedenis

Geschiedenis

Dhr. Frank Kennes is in 1991 in een aan huis gebouwde garage gestart. Voornamelijk met het reviseren van machines.

 

In 1993 verhuisde hij naar een grotere werkplaats. Dit was een werkplaats in een oude, grote schuur waar de winter graag binnen kwam.

 

In 1999 besloot hij ook om deze reden het oude pand te slopen en hierop een werkplaats met kantoor te realiseren. De werkzaamheden werden uitgebreid en de eerste werknemers werden aangenomen.

 

In 2011 komt zoon Bart assisteren en zal er opnieuw uitbreiding van activiteiten zijn. Hierdoor wordt het bestaande pand veel te klein en wordt er momenteel gezocht naar een oplossing.

 

Een oplossing is gevonden in een nieuwbouw project in de Midden Brabant Poort in Gilze. In juni 2012 is de bouw van het nieuwe bedrijfspand afgerond en werd het feestelijk geopend.

 

Zelfs na de verhuizing naar het nieuwe pand is er in 2015 al een extra stuk grond naast het pand aangekocht en is er in 2016 begonnen met het uit breiden van de huidige locatie met een laad- en losdock voor vrachtwagens.

 

In 2017 is de nieuwbouw opgeleverd en is MK Tooling opgericht. dit onderdeel van machines kennes zal zich bezig gaan houden met het ontwikkelen en Multivac gerelateerde onderdelen. denk hierbij aan slijtdelen of vorm en sealdelen van een Multivac verpakkingsmachine.